10 Haziran 2013 Pazartesi

EGE MUTFAĞINDAN HARİKA BİR LEZZET : ŞEVKET-İ BOSTAN !


Merhabalar dostlar ;

1983 te doğup 2009 yılına kadar İstanbul'da yaşamış biri olarak söylüyorum bu ege mutfağı varya çılgın yaw :)

2009 yılında evlenerek İzmir'e yerleştim , çok da güzel oldu aile özlemi dışında ...
Canım eşim biricik sevgilim Murat mutfakta öyle yetenekli bir adam ki hayatımız mutfakta geçiyor ... Kemal'imizde alıştı , diş buğdyında bile kepçeyi kaptı yavrum :)

Neyse sözü dolandırmadan size harika bir ege lezzeti tarifi vereyim :)
Karşınızda Şevket-i bostan

Malzemeler :
ŞEVKET-İ BOSTAN _ İSTEĞE GÖRE VERECEĞİM YARIM KG İÇİN
KUZU ETİ  EN AZ 250 GR
KURU SOĞAN 1 BAŞ VEYA AYNI ORANDA ARPACIK SOĞAN
ZEYTİNYAĞI YARIM ÇAY BARDAĞI
1 YUMURTA SARISI
YARIM LİMONUN SUYU
TUZ

YAPILIŞI : DÜDÜKLÜDE ...

Etler ve soğanlar zeytinyağı ile yüksek ateşte kavrulacak
Kavrulduktan sonra üzerine şevket-i bostan eklenerek biraz daha kavrulsun
sonra üzerini aşmayacak kadar sıcak su verilerek düdüklünüü kapatın
kaynadıktan sonra , 35-40 dk pişsin ....
Piştikten sonra
Yumurta sarısı ve limon suyu ve ayrı bir kapta çırpılacak ...
yavaş yavaş bu karışıma yemeğin suyundan eklenecek sonra bu karışım yemeğe katılacak yine yavaş yavaş...
1taşım birlikte 1-2 dk kdar kaynadıktan sonra yemeğiniz hazır ...
Lütfen sıcakken şöyle suyuna ekmeğinizi bandırın :)
not:

(Eğer yemeğinizin daha daaa lezzetli olmasını istiyorsanız , etleri mühürleyin ve karamelize edin fakat
bu tekniği uyguladğınızda yemeğinizin sosu altın sarısı olmayacaktır ,kahverengi olacaktır )

Muhteşem bir lezzet ....
Afiyet olsun ...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder